Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Saeid lämnar Colorado Rapids

Nu lämnar Mohammed Saeid Colorado.


FotbollDirekt skriver idag, att ÖSKs föredetting Mohammed Saeid lämnar sin amerikanska MLS-klubb Colorado Rapids. Enligt Michael Kallbäck, Saeids agent, fanns det en option på en kontraktsförlängning med ytterligare ett år – något som dock spelaren valde att inte utnyttja. Jag är rent parentetiskt väldigt tveksam till påståenden om optioner och vad dessa innehåller. Det är nog väldigt sällsynt att en förening lämnar en spelare en option som ger denne en ensidig rätt att förlänga ett kontrakt. Normalt är det tvärtom klubben, som vill ha möjligheten att avgöra om en spelare skall få fortsätta eller ej.

Hur som helst med det – någon fortsättning i Colorado blir det tydligen inte för Saeids del. Enligt Källbäck finns det intresse för Saeid i stora delar av fotbollsvärlden. Han indikerar allsvenska toppklubbar, Bröndby, samt som så ofta något turkiskt eller varför inte en fortsättning i en annan MLS-klubb.

Det senaste alternativet gör mig tveksam om det verkligen var Saeid som ville avsluta kontraktet. Fast det är klart – han kanske kände sig obekväm i Denver av någon anledning. Såvitt jag se fick han ordentligt med speltid i Colorado. 27 matcher med en genomsnittlig speltid på 78 minuter.

Statistik från Fotbolltransfers.com

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.