Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Granlund ansluter från Mariehamn

Redan för några dagar sedan kunde man läsa att IFK Mariehamns högerback Albin Granlund var nära en övergång till ÖSK. Granlund, med ett utgående kontrakt, var sugen att pröva på något nytt och ÖSK låg enligt honom själv bra till.  Så blev det också. Idag meddelar ÖSK att man skrivit ett kontrakt med ytterbacken som sträcker sig fram till och med säsongen 2020.

Med tanke på de väl upparbetade förbindelserna mellan ÖSK och IFK Mariehamn och med Tommy Wirtanen samt tränaren Peter Lundberg (tidigare skyttekung i Rynninge)  i ölaget har Granlund förmodligen inte saknat bra referenser om han velat veta vad hans nya klubb och hemstad står för.

Värvningen av Granlund sätter väl minst ett frågetecken för hur ÖSK ser på en återkomst för Daniel Björnqvist. ÖSKs tidigare högerback har ju inte direkt hållit hemligt, att han gärna återvänder till Örebro samtidigt som ÖSK väl inte varit direkt avvisande till tanken.

Med en 3-5-2 uppställning med Lorentzson som högermittback så finns det antaglingen fortfarande en öppning för Björnqvist speciellt om Granlund, som ÖSK indikerar, även kan spela till vänster, där det ju saknas en back efter Valgardssons hemresa.

Statistik för Albin Granlund från fotbolltransfers.com

Av statistiken att döma verkar Granlund inte vara någon större poängmaskin. Sju passningspoäng på 192 matcher är inte så mycket att hurra över. Å andra sidan verkar man kunna räkna med honom på plan hela matchtiden. På samma antal matcher har han bara dragit på sig 5 varningar. Kanske till och med lite väl lite för en försvarslinjespelare.

ÖSK: Finske landslagsmannen Albin Granlund klar för ÖSK
NA: Finsk landslagsman blir ÖSK:s första värvning
Svartvitt: Örebro SK värvar finsk landslagsman

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.