Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2017/18: Lundberg besviken över förlorad säsong

Jonathan Lundbergs framtid (som fotbollsspelare) är oklar.


NA:s Henrik Brändh har talat med Jonathan Lundberg om den gågna säsongen och hur han ser på framtiden (som fotbollsspelare). Inte oväntat ser Jonis den gångna säsongen som en besvikelse. Han har bara fått göra två korta inhopp i Allsvenskan och nu på slutet – med alla spelare tillgängliga – har han inte ens fått någon plats på avbytarbänken.

Dessutom har jag en känsla av att han till och ifrån har haft en del skadekänningar. Vilka i och för sig kan vara en delförklaring till att det inte blivit så värst mycket bevänt med A-lagsspelandet.

Från ÖSK har han ännu inte hört speciellt mycket beträffande framtiden efter det att hans kontrakt går ut senare i år. Jag tror dock, att han redan insett att det inte blir någon fortsättning hos ÖSK.

Vill han fortsätta med fotbollen kommer det att finnas goda möjligheter på en hyfsad nivå. Nästa år kommer det ju att finnas 2 eller rent av 3 div 1-lag i Örebro. Dessutom borde väl någon av Örebros två futsallag dra nytta av hans tjänster. Jonis tillhör det gäng 97:or som blev svenska mästare i klass P17 för några år sedan. (Det var verkligen en gyllene årgång).

Jonis ”öde” är, tycker jag, ett utmärkt exempel på hur ÖSK misslyckas med sina unga talanger. Efter att ha utnyttjats hårt fram till nittonårsåldern med spel både med U19 och U21 öppnas ett stort hål med enbart enstaka matcher i U21-laget tidsmässigt utspridda lite hur som helst mot varierande motstånd. På den här punkten måste ÖSK skärpa till sig och se till att talangerna får speltid som utlånade spelare hos någon klubb i närområdet.

Är man 20 år med ambitioner att ta en plats i en allsvensk laguppställning så bör man vara så pass bra att man utan problem kan försvara en plats i ett lag i Superettan. Nästa år kommer det faktiskt att finnas tre lag i Superettan inom hanterbart avstånd från Örebro. Det är förutom Degerfors, även Brage och AFC Eskilstuna. Att se till att talangerna kommer in där och får mycket speltid borde vara en av Sköldmarks huvuduppgifter nästa år. Platsar berörda spelare (som 20-åringar) inte i den miljön är de ingenting för ÖSK heller.

Eventuella övergångar mellan ÖSK och det lånande laget kan göras med någn dags framförhållning varför de ändå finns tillgängliga för ÖSK om de skulle behövas. Det viktiga är dock att de får mycket speltid en vettig matchmiljö. Det får de inte om de enbart är hänvisade till ÖSKs U21-matcher.

NA (Betalvägg): ÖSK-anfallaren har tröttnat på bänken: ”Hoppades att jag skulle få spela mer”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.