P16/01: Helmer räddade poäng på övertid

Sveriges P16/01-landslag spelade idag sin första ”riktiga” tävlingsmatch. I EM-kvalgruppspelet på Cypern mötte svenskarna hemmanationen och fick nöja sig med ett oavgjort 1-1 resultat.

Det hade kunnat sluta värre. Efter en mållös första halvlek tog Cypern ledningen tidigt i den andra. Svenskarnas anfall var fruktlösa och till råga på allt fick de dessutom sin lagkapten Kevin Ackerman utvisad, när det återstod ungefär fem minuter av matchen.

På övertid kunde dock Sverige genom ÖSKs Helmer Andersson utjämna till 1-1. Förmodligen på en nick efter en fast situation. Han är ju rätt duktig på sådana.

SvFF: Sen kvittering för P16/01-landslaget i kvalet

Turneringen fortsätter nu med en match mot San Marino innan ett möte med Polen väntar i den sista och förmodligen avgörande matchen.