Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

UEFA-pengar till de allsvenska klubbarna

SEF informerar på sin webbplats om årets utbetalning av UEFA:s Solidarity payment. Det här är medel som skall användas för klubbarnas ungdomsverksamhet. Förra året fick de allsvenska klubbarna (med undantag för Malmö FF) närmare 2,4 mkr var. I år blir beloppet bara knappa 600.000 tkr.

Beloppet baseras på hur de svenska klubbarna lyckats i europacupspelet och förra året lyckades man ju inte alls.

För ÖSKs del innebär detta givetvis en försvagning ekonomin. Såvitt jag kunnat se från deras prognos för året kommer reduceringen inte som någon överraskning. Det misslyckade resultatet i europacuperna har ju varit känt i drygt ett år.

SEF: UEFA betalar ut solidaritetspengar till allsvenska klubbar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.