Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

P18/99: Brorsson från start då Sverige gick vidare

Det svenska P18-landslaget vann även sin andra match i den första gruppspelskvalificeringen för U19-EM. Idag besegrades Moldavien med 3-0. Resultatet innebär att både Sverige och Italien redan nu har gått vidare till Elite Round, som är den kvalserie där deltagandet i U19-EM avgörs.

ÖSKs Arvid Brorsson, som satt på bänken under hela den första matchen, fick idag spela hela matchen i den andra. Dock inte som mittback utan som högerback. Men Arvid är ju mångsidig och van att spela på olika positioner sedan tidigare. Även om jag väl aldrig sett honom som ytterback. Hans placering är nog en god indikation av hur svårt det är att ta en av de ordinarie mittbacksplatserna från de två etablerade mittbackarna i den här ålderskullen.

I det inledande gruppspelet återstår nu ett möte med Italien, som kommer att spelas på tisdag. Men båda lagen är som sagt redan vidare så den sista matchen betyder egentligen ingenting. Mer än prestige etc.

SvFF: Sverige klara för elite round

Tillägg: 171009.
Även om förbundet satte upp honom till höger i en konventionell fyrbackslinje var det inte så man spelade. Sverige använde sig av en 3-5-2 uppställning med Arvid som mittback till höger.

NA (Betalvägg): Arvid Brorsson om genombrottet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.