Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Haginge drar ett streck

Snart är det färdigsprunget för Patrik Haginge – i alla fall i den svartvita matchdressen.

Patrik Haginge har beslutat sig för att avsluta sin fotbollskarriär. I alla fall hos ÖSK. Tidigare i veckan som var informerade han Axel Kjäll om sitt beslut och idag kan man läsa Hagge ”avskedsbrev” på ÖSKs webbplats.

ÖSK: ”Hagge” lägger skorna på hyllan – läs hans egna ord om beslutet.

I praktiken tog hans karriär med ÖSK slut redan den 2:a augusti 2015. I ÖSKs förlustmatch mot IFK Göteborg (0-6). Inte för att han på något sätt kan skyllas för den förlusten – men det var sista gången han förekom som allsvensk startspelare för ÖSK. Efter det har det bara blivit sporadiska inhopp för hans del.

Situationen blev ju sedan inte direkt bättre av att han sommaren 2016 slet av en hälsena. Efter denna skada har han aldrig riktigt lyckats komma tillbaka till önskad fysisk status. Nya – om än mindre – skador har återkommande förhindrat att han på allvar tagit upp kampen om en plats i ÖSKs allsvenska lag. Det har för hans del blivit några inhopp och spel i U21-, DM-lag etc.

Trettiotvå år gammal blir det efter den här säsongen dags att ta nästa steg i livskarriären. Från tillvaron som professionell fotbollsspelare till något mer vardagligt. Ett steg som nog för många fotbollsspelare kan vara svårt att ta. Patrik har dock förberett sig för det kommande arbetsmässiga miljöombytet genom att utbilda sig till diplomerad marknadsekonom hos Nercia. Hans yrkesprofil finns redan upplagd hos Linkedin.

Nu när samarbetet med Lagardère avslutats och Magnus Wikström är på väg att lämna ÖSK är det väl inte helt omöjligt att vi får se Patrik i någon funktion inom den civila delen av ÖSK-organisationen. Det skulle nog fungera bra.

NA: ÖSK-veteranen lägger skorna på hyllan: ”Det har blivit dags att skriva del två”

Statistik Patrik Haginge (SvFF).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.