Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Axén till C More

Alexander Axén får nya saker att fundera över.

Det tog inte många dagar för Alexander Axén att göra klart med ett nytt ”lag”. Expressen skriver i eftermiddag, att ÖSKs tidigare tränare har kommit överens med C More om en roll som fotbollskommentator hos TV-kanalen. Axén kommer alltså att finnas med i bolagets allsvenska sändningar under resten av den här säsongen. Jag hoppas att det blir som bisittare på matcharenorna och inte i någon tråkig studioroll.

Att Axén har haft funderingar år det här hållet har väl så att säga legat i luften. I och med att kontraktet med C More bara sträcker sig säsongen ut kommer han när allsvenskan spelats klar att ha en möjlighet att utvärdera sina erfarenheter efter sidbytet. Dessutom finns han ju tillgänglig som tränare om någon intressant position skulle bli ledig inför nästa säsong.

Jag är på sätt och vis förvånad över att valet föll på C More och inte Viasat (som säkert även de bör ha varit rejält intresserade). Axén har ju genomgående haft en utpräglat kollegial framtoning i sitt förhållande till sina numera före detta allsvenska tränarkolleger. Nästan så att man fått intrycket att han varit bäste-kompis med de flesta av dem. Frågan är hur pass rak och ärlig han nu tycker att han kan vara när han nu skall kommentera dem och deras spelares tillkortakommanden. Inte så lätt att göra i praktiken har jag en känsla av.

Fördelen med ett kortare jobb  hos C More är givetvis, att han inte binder upp sig för någon längre period utan kan ta nya tag när det nya året nalkas om han känner för det.

Expressen: Här är Alexander Axéns nya jobb

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.