Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sophie Sörqvist byter klubb

Sophie Sörqvist ”vaktar” första stolpen tillsammans med Camilla Erkisi. (Fotot från år 2014)


Rätt överraskande – i alla fall för mig – kom idag nyheten att ÖSK Söders föredetting och Rynninges målskytt Sophie Sörqvist byter klubb just när det börjar spetsa till sig inför slutspurten i årets seriespel. Sosso har skivit på för Västerås BK30 (Elitettan) och övergången sker så snart som möjligt. Det finns inget krav på proffskontrakt i Elitettan och därför kan övergången ske utanför gällande transferfönster.

Säkert ett märkbart och tungt tapp för Rynninge som egentligen bara haft Sarah Michael (10) och Sosso (6) som säkra målgörare.

Det här är faktiskt den andra före detta Söderspelaren som lämnat Rynninge under pågående säsong. Tidigare har ju målvakten Ida Lindell flyttat hem till Östergötland för att spela med IFK Norrköping Dam.

Västerås BK30: Sophie Nilsson Sörqvist förstärker damlaget
Rynninge IK Dam: Lycka till i Västerås

Sossos nya klubb Västerås BK30 har ÖSK Söder tampats med under många år. Förra året tog de steget upp till Elitettan och där har de lyckats rätt bra med tanke på att det ofta är ett stort steg att ta för damlagen, när de går från div 1-serierna till Elitettan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.