Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Blir det Kjäll?

Dags för rollbyte?


Det ryktas (alternativt påstås), att det blir Axel Kjäll som tar över som huvudtränare efter Alexander Axén. Fotbollskanalen var först ute med nyheten (om det nu är en nyhet) och övriga som kommenterat har väl mer eller mindre hakat på.

Fotbollskanalen: Avslöjar: Han ser ut att ta över efter Axén i ÖSK
Fotbollskanalen: ÖSK-vd:n hyllar Kjäll: ”Många av de egenskaper som vi söker” (text och video)
Henrik Brändh (NA, Betalvägg): Tog hand om Sveriges värsta våldtäktsman – nu mogen att leda ÖSK

Om det nu verkligen blir så att Axel Kjäll är ÖSKs nya tränare så komplicerar väl detta samspelet i ÖSKs tränarteam under resten av säsongen. Vem är det egentligen som skall bestämma? Den gamle, som styrelsen inte ville förlänga med, eller den nye – nuvarande assisterande – som kommer att ta över.

Rimligen borde Axén i så fall ta steget åt sidan och under resten av säsongen ägna sig åt talangutveckling igen (eller kolla fotboll på TV). Det kan ju i och för sig vara så successionsplanen ser ut. De veckor som ÖSK sagt att man behöver innan de kan gå ut med det nya tränarnamnet är i så fall den tid man behöver att få fram en ny assisterande.

Tillägg.
NA funderingar följer samma banor som mina egna. Tränarbytet kan komma nog snabbt. Simon Åström är dock väldigt kategorisk när det gäller Axéns anställning och vill inte släppa honom förrän han tjänat ut. Det är väl nästan så man får intrycket att Axén vill bli entledigad på en gång, men att ÖSK inte vill släppa honom hur som helst.

NA: Axén kan lämna ÖSK direkt: ”Har pratat om hur vi ska hantera hösten”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.