Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Vadskadad Almebäck

NA rapporterar, att Michael Almebäcks skadade vad nu har undersökts och att man konstaterat en bristning. Omfattningen av denna bristning är dock inte klarlagd. Hans frånvaro kan i bästa fall begränsa sig till en eller möjligen två veckor, men kan även bli så långvarig som sex veckor. Under alla omständigheter är spel mot BK Häcken på måndag uteslutet. Vid en lindrigare skada/snabb läkning skulle han möjligen kunna vara spelklar redan till hemmamatchen mot Elfsborg den 5 augusti.

Alexander Axén ser Arvid Brorsson som förstahandsalternativet när det gäller att ersätta Almebäck.
Vi har Brorsson som är back up så det är bara för honom att kliva fram. (Damien) Plessis är inget alternativ som mittback, han är mittfältare, säger Axén till tidningen.

En förvånande sågning av Plessis som ju togs in för att ta hand om en av mittbacksplatserna. Och så dålig att han inte kan spela en eller annan match i ett lågt försvarsspel är han väl ändå inte. Men det är klart. Om han, som jag misstänker, är på väg att lämna ÖSK så finns det ingen anledning att framhålla honom som ersättare för Almebäck.

ÖSK har hamnat i något av ett dilemma här. Tre mittbackar är trots allt för få – speciellt om Almebäck blir borta i sex veckor. Patrik Haginge skulle väl kunna vara ett alternativ, men han är ju för närvarande vadskadad även han. I U21 såg vi förra året vid några tillfällen Sebastian Ring ta jobbet som mittback med rätt gott resultat (mot klenare motstånd). Ett annat tänkbart alternativ om nu Plessis inte är tillgänglig skulle kanske Johan Mårtensson kunna vara.

Ytterligare en möjlighet skulle kunna vara att ”ta hem” Carl Ekstrand Hamrén från Västerås. Carls utlåning med VSK sträcker sig över hela säsongen, men eftersom västmanlänningarna just tagit in Ilir Berisha i truppen tycker de kanske att man inte har lika stort behov av Carl. Ett alternativ skull möjligen kunna vara, att låta Carl avsluta sin ”normala” utlåning för att sedan göra om det hela till en ”listutlåning”. På så sätt blir han ju tillgänglig för båda klubbarna, även om det inte blir optimalt rent träningsmässigt.

NA (Betalvägg): Almebäcks skadesmäll – kan bli borta upp till sex veckor

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.