Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2017: Axén om provspelarna

Bakom en av NA:s betalväggar kommenterar Alexander Axén i korta ordalag de två spelare som ÖSK för tillfället har på provspel.

Om Petteri Forsell.
Vi har träffats ett par gånger tidigare. En jättebra spelare som nu är klubblös. Det passar perfekt att han är med och kör med oss. Redan i januari pratade vi om att det kunde bli aktuellt att komma hit om det blev strul i Polen.
Är det en spelare du vill skriva kontrakt med?
– Det är en spelare med stor erfarenhet, men vad det blir får vi se, säger ÖSK-tränaren.

Bloggen tror: Det blir säkert ett kontrakt för finländaren om han inte råkar ut för någon allvarligare skada under sin provträning. Axén och Forsell verkar ju redan ha funnit varandra. En spelare som är bra nog att få spela i det finska landslaget platsar även i ÖSK. Att Axén inte säger rakt ut att ”honom vill jag ha”, beror säkert bland annat på att man aldrig skall vara för tydlig i en förhandlingssituation.

En intressant detalj är att det, enligt NA, är den förre ÖSK-målvakten Ludwig Bergström som fungerar som rådgivare för Forsell. Positivt tror jag, eftersom det verkade som om Ludwig trivdes bra i ÖSK.

Om Isaac Boye.
När det gäller den andre provspelaren, nigerianske anfallaren Isaac Boye, är inget beslut taget om framtiden.
– Nej, inte mer än att jag är jättenöjd med hans insatser och att han är utvecklingsbar. En ung spelare som vill jättemycket, säger Alexander Axén.
Och fortsätter:
– Han är ojämn, men han gjorde två fina mål mot Lidköping och hade kunnat gjort tre-fyra i första halvlek. Men han är involverad och det är det man gillar.

Bloggen tror: Jag tror att det blir ett kontrakt även för Boye. Han är stark, direkt, snabb och rätt aggressiv. Han gillar att ta avslut och skjuter om inte alltid rätt så i alla fall hårt. En spelare som man – om inte annat – kan slänga in med en kvart kvar om man vill forcera. Han tar bra löpningar och är ofta spelbar. Det är en spelartyp som ÖSK saknar idag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.