Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Plessis mot mitten

Som jag noterade redan efter träningsmatchen mot IK Sirius fick vi se Damien Plessis i en ny roll – som defensiv mittfältare framför en traditionell backlinje.

Positioneringen upprepades igår då han kom in inför andra halvlek med en likartad arbetsuppgift. Bakom NA:s betalvägg idag bekräftar Axel Kjäll, att man kan vara på väg att ompröva hur man vill/kommer att använda Plessis.
– Vi måste vara öppna i våra sinnen och tänka oss olika spelare i olika positioner, säger Axel Kjäll till tidningen.

En lösning som eventuellt även kan vara beroende av att flera av truppens centrala mittfältare för närvarande dras med känningar i baksidor etc. Detta gäller både Nordin Gerzic, Johan Mårtensson och Filip Rogic. Då passar det väl bra att ha en rutinerad mittfältare att kasta in. Dessutom en spelare som Alexander Axén beskrivit som en av de bästa han någonsin tränat. (Fast det senare är nog mest tomt prat för att höja statusen på spelaren en del).

Plessis svaghet är hans relativa sävlighet. Något som helt klart missgynnade honom som sista utpost i backlinjen. Som defensiv mittfältare kan han på ett bättre sätt kompensera detta genom sin speluppfattning. Han kommer aldrig att bli en direkt ersättare till Robert Åhman Persson som tog så kraftfulla löpningar från det ena straffområdet till det andra. Å andra sidan har han betydligt bättre fötter och ser ut att vara en bra passningsspelare, även om han kanske lite för ofta väljer det enklaste sidledsalternativet.

Då/om ÖSK väljer en 4-1-4-1 uppställning, vilket man verkar gilla för tillfället, så känns han som ett vettig alternativ för balansrollen.

NA (Betalvägg): Så ska Damien Plessis ta plats i ÖSK: ”Måste vara öppna i våra sinnen”

1 kommentar – kommentera

Öskar

I tältet inför ösk-matchen sa axen rätt ut att han gett upp och inte kan göra mittback av Plessis. Han ska numera bara ses som mittfältare. Jag stod inte så bra till och pratades med frånannat håll samtidigt så bäst vore nog att ha en andra källa på den uppgiften.

Det här är ju intressant för Plessis men också för Brorsson och inför sommarens transfere fönster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.