Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ny roll för Plessis?

Damien Plessis – på väg mot mittfältet?


NA har i den senaste utgåvan av sin fotbollspodd Press och Panenka fått med Alexander Axén som deltagare. Det blev en väl tilltagen podd på ungefär 80 minuter. Men Elena Lövholm håller ett bra tempo och Axén skiner som han brukar göra i de här sammanhangen, så man kan gärna lyssna på alla de 80 minutrarna om man har tid för det.

Efter ca. 61 minuter kommer podden in på hur Damien Plessis lyckats. Axén är faktiskt väldigt positiv till fransmannen rent allmänt. ”Det är en av de allra bästa fotbollsspelarna jag någonsin tränat, men han är lite trög” sammanfattar Axén sina intryck av den långe mittbacken. Samtidigt håller han med om att han (Axén alltså) inte lyckats så bra med att göra om spelaren till mittback. I sina tidigare klubbar har Plessis mest spelat som balansspelare framför en backlinje.

Det var kanske inte därför en slump att han i gårdagens träninsmatch mot Sirius fått just den positionen. ÖSK spelade då med en 4-1-4-1 uppställning. Jag tyckte att det såg ut att fungera rätt så bra för fransmannen i den position och man märkte inte så mycket av hans tröghet – bra blick för spelet brukar det väl kallas.

Jag tror inte att det är omöjligt att vi kommer att få se mer av Plessis i balansrollen under hösten. Det är bättre att ha honom där än sysslolös på bänken medan han väntar på att få spela i en position som inte passar honom så bra. Eftersom ÖSK i princip bara har en anfallare att räkna med så kan man nöja sig med en spets längst fram. Dessutom tycker jag att även Besara sett bättre ut när han fått ta steget ner från nr 10-rollen till en mittfältsplacering. Fast visst – det finns många mittfältare som vill få speltid just nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.