Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sköld på väg bort?

I förra veckan kom ÖSK och Yannis Mbombo överens om att det var färdigspelat för belgaren i det svartvita matchstället. Inte för att han spelat så mycket, vilket väl var en av anledningarna till att båda parter tyckte att det nog var dags att försöka sig på något nytt. Det nya för Mbombos del visade sig sedan vara belgiska Moeskroen.

Frågan är om ytterligare en anfallare kan vara på väg att lämna ÖSK för en annan klubb. När Axel Kjäll i NA:s direktsändning inför morgondagens träningsmatch redogjorde för läget i laget så fanns Viktor Sköld med bland de saknade. Detta med motiveringen att han fått ledigt.

Lite märkligt låter väl detta med tanke på att ÖSK för tillfället inte har så många anfallare att välja bland – speciellt som Kennedy Igboananike stod över den förra matchen med ryggskott.

Det kan givetvis finnas helt privata anledningar till att man givit Sköld permission. Men samtidigt kan man inte undvika tanken att det kan vara ett klubbyte på gång även för Skölds del. Trots allt uppoffrande slit från hans sida har det blivit alltför få mål för Viktors del sedan han kom till ÖSK förra sommaren.

Att han nu i ett viktigt förberedelseskede inför den allsvenska omstarten inte finns tillgänglig för spel låter rätt underligt.

NA (Betalvägg): Inför matchen mot Djurgården (video)

Tillägg: Den officiella förklaringen till Skölds frånvaro är att han hade köpt biljetter till en föreställning med Coldplay i Göteborg. Därför kunde han inte vara med på ÖSKs träning dagen före match. Då biljetterna bokades var måndagen träningsfri. Men ändå, Låter väl lite tunt, tycker jag. Han är med i truppen som skall möta Djurgården i morgon.

NA: Tränade inte – för att gå på Coldplay: ”Det blev så dumt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.