Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2017: Mbombo lämnar ÖSK

Yannis Mbombos tid i ÖSK blev inte vad varken spelare eller klubb hoppats på.


Sportklubben meddelar idag, att man kommit överens med Yannis Mbombo att dennes kontrakt med ÖSK skall avslutas i förtid. Mbombo anslöt till ÖSK under vinterfönstret, men har fått begränsat med speltid. Delvis beroende på efterhängsna skadeproblem. Delvis på att han aldrig lyckades göra något positivt avtryck under de 108 minuter han fick speltid i seriespel.

Rimligen och med tanke på hur få anfallare ÖSK har att tillgå så kommer klubben att ta in en ersättare under sommarens transferperiod.

ÖSK: Yannis Mbombo lämnar ÖSK
NA (Betalvägg): Axén om Mbombo-uppbrottet: ”Man kan inte alltid svara på sånt”

Statistik Yannis Mbombo (Svenska Fotbollförbundet)


Tillägg 1.


Yannis Mbombo har redan klart med en ny klubb. Belgiska Royal Excel Moeskroen har givit honom ett tvåårskontrakt med en option på ett tredje år (oklart för vem).

Även om det handlar om ett direkt klubbyte är det osannolikt att ÖSK fick någon betalning i samband med övergången. Det verkar snarare vara så att man kommit överens med spelaren att han kan gå vederlagsfritt. För ÖSKs del är man säkert nöjd med att han lämnar klubben utan att man behöver lösa ut honom från resten av kontraktet.

Mbombos nya klubb spelar i den högsta belgiska ligan. Under den senaste säsongen kom de näst sist, men eftersom bara ett lag åker ur så kan de fortsätta i Jupiler League.

De Standaard: Moeskroen realiseert eerste transfer met Yannis Mbombo

Tillägg 2.
Att det blev Moeskroen som ny klubbadress för Mbombo var ingen slump (visar det sig). Moeskroen tränas för tillfället av den rumänske tränaren Mircea Rednic. Denne var även Mbombos tränare i Standard Liege.

Voetbal Belgie: TRANSFER: Ex-spits Standard naar Moeskroen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.