Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F14: Guld i Kristinehamn

F03: Guldlaget i Kristinehamn.


I helgen som var besökte ÖSK Ungdoms flickor i klassen F03 Kristinehamn för deltagande i Kristinehamnscupen. Turneringen spelades Kristinehamns Arena på den nästan fullstora inomhusplanen (57*90). Det var 18 deltagande lag med deltagande från förutom de närmast misstänkta även lag från Skåne och Stockholm.

ÖSKs tjejer fick en riktig fullträff och gick hela vägen till utdelningen av ”guld”medaljerna. I finalen besegrades AIK efter 1-1 vid full tid, men det svartvita laget var bättre på att sätta de avgörande straffarna i mål.

Cupens bästa målskytt blev ÖSKs Cornelia Karlsson.

Lagets hemsida: Guld i Kristinehamnscupen
Youtube: Kristinehamnscupen mars 2017 (video med många av målen)

När man ser videon från Kristinehamn kan man inte undgå att undra hur det kommer sig, att det ännu inte finns en tillstymmelse till inomhusarena för fotbollen i Örebro. Inför det kommunala omvalet för några år sedan lovade man både från höger och vänster i det kommunala politiska landskapet att det skulle bli en sådan. Vad blev det sedan? En Tummetott i form av en konstgräsplan som man redan hade med i sina planer.

Går det att fixa en inomhushall i Kristinehamn (och i Karlstad) borde det väl gå att göra i Örebro också.

Fogis: Kristinehamns Arena, Kristinehamn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.