Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elmersson till Carlstad United

Marcus Elmersson kom till ÖSK från BK Forward och blev spelklar den 1 maj 2014. (Foto: Peter Fardelin)

Marcus Elmersson, som för några år sedan spelade för ÖSKs U19-lag, har gjort klart med en ny klubbadress. Marcus sejour i ÖSK blev tyvärr kort. Han kom in i U19-truppen i maj som 19-åring och lämnade efter säsongens slut (2014), då han gick tillbaka till Forward. Jag kommer ihåg att jag tyckte att Marcus var en riktigt duktig målvakt. Men tjugoårsporten in till ÖSKs A-trupp är väldigt trång – speciellt för målvakter, eftersom ÖSK inte anser att man har råd att ha fler än två målvakter i truppen. Och det skall man väl inte ha heller.

Fjolåret i Forward blev väl något av en genombrottssäsong för Marcus, som startade i 23 av de 26 matcherna för laget. I år blir det fortsättning i div 1 och i Karlstad för värmlänningen.

För Forward med sin tradition av att satsa på unga målvakter (Rinne, Klasson, Diawara och Elmersson) ser det nu väldigt tunt ut på målvaktssidan. Kvar i A-truppen är väl bara 17-åriga Sebastian Molnar. Kanske kan det vara ett läge att låta någon av ÖSKs två 19-åringar få pröva på målvaktsspel i en riktig seriemiljö.

Carlstad United: Ny målvakt klar för CU!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.