Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Dags för RÅP att ta ett beslut

Jag har en känsla av, att tiden är på väg att rinna iväg för Robert Åhman Persson. NA:s Henrik Brändh skriver i sin krönika efter träningsmatchen mot IK Sirius, att klubben nu slutat vänta på att RÅP skall bestämma sig.

Det här har väl inte riktigt gått som vare sig ÖSK eller Åhman Persson tänkte sig. ÖSK tycks ha varit rätt övertygade om att sannolikheten var låg att RÅP skulle vara tillräckligt attraktiv för någon kinesisk klubb. Därför ansåg man att man kunde vänta ut situationen. Spelaren å sin sida trodde att allt skulle vara klart kring årsskiftet, men har trots att inget blev klart inte velat släppa förhoppningarna om ett välbetalt utlandsjobb i slutet av karriären.

För ÖSKs del är tiden att få in en ny spelare knapp. Rimligen bör man ha sin mittback klar tills på lördag då laget åker till träningslägret i Portugal. Om ÖSK ser duon Almebäck och Hines-Ike som sitt förstaval som mittbackar borde de väl ha låtit dem ställa upp tillsammans från början av matchen mot Sirius. De har ju inte spelat ihop speciellt mycket tidigare och behöver nog all den tid de kan få tillsammans. Nu spelade Axén dem i olika mittbacksgrupperingar, vilket jag tyder som att han inte ser den kombinationen som förstavalet när cupspelet börjar efter Portugal.

För RÅP gäller att det börjar bli väldigt knappt om tiden om han vill till Kina (och någon där vill ha honom). Det kinesiska transferfönstret är visserligen öppet till den sista februari. Men ligaspelet börjar sedan redan i början av mars. De kinesiska lagen vill väl i alla fall ha en månads förberedelsearbete innan serien startar, vilket gör att de snart måste göra klar med de tre utlänningar de vill använda.

Inför den kommande säsongen har reglerna beträffande antalet tillåtna utländska spelare snävats av rätt ordentligt. Tidigare gällde att kinesiska klubbar fick använda sig av fyra utländska spelare plus ytterligare en asiatisk. Den nya regeln tillåter enbart tre utländska. Den här regeln gäller i och för sig den sk. superligan, men jag antar att samma regel tillämpas även för andraligan dit väl RÅP i första hand siktar.

BBC Sport Football: Chinese Super League reduces number of foreign players allowed to play

Tiden verkar vara på väg att ta slut för båda parter. ÖSK behöver snabbt få in en mittback som inte kräver alltför mycket anpassningstid. För RÅP har nog tåget till Kina gått, även om transferfönstret är öppet en dryg månad till. Mitt tips är att RÅP nog trots allt är med på planet som på lördag lyfter med Portugal som destination.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.