Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2016/17: Björnqvist till AFC Eskilstuna

Daniel Björnqvist fick tyvärr inte någon fortsättning med ÖSK. Han tackade nej när han under sommaren fick frågan om förlängning. När hösten kom och han ville förlänga var hans plats i truppen redan uppbokad för Patrik Haginge och sommarförvärvet Martin Lorentzson. Så kan det gå, vilket nog alla är införstådda med även om Björnqvist tyckte att det kom som en överraskning när det inte längre fanns något erbjudande om en förlängning.

Dajje verkade dock inte alltför nedslagen efter beskedet utan menade på att det fanns andra möjligheter. Jag antar att han haft förfrågningar under sommaren som gav en viss uppfattning om hur pass eftertraktad han var.

Idag blev det så klart med en ny klubbadress. Han behöver inte flytta långt om han ens flyttar överhuvudtaget. Det blir AFC Eskilstuna – klubben som försöker slå rot i både allsvenskan och Eskilstuna – som blir hans klubbadress under det kommande året. Hans kontrakt sägs vara på ett år med ytterligare ett optionsår. Vem som kan dra nytta av optionen och under vilka omständigheter framgår inte av rapporteringen så det blir man inte så mycket klokare av.

Kul hur som helst att den populäre högerbacken kan fortsätta spela allsvenskt fotboll, även om det blir i ett lag som nog kan få det kämpigt.

AFC Eskilstuna: Daniel Björnqvist klar för spel i AFC Eskilstuna
NA: Daniel Björnquist klar för ny allsvensk klubb – förstärker nykomlingen AFC

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.