Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Chencinski flyttar igen

Tomer Chencinski

Tomer Chencinski


Tomer Chencinski, ÖSK-målvakt säsongen 2012, byter klubb igen. Efter att ha varit med och tagit ned Helsingborgs IF till Superettan har han och HIF kommit överens om att hans kontrakt avslutas med omedelbar verkan. Han hade då ett år plus ett optionsår kvar att beta av.

Att separationen gått så snabbt och smidigt beror säkert på att Tomer nu har gjort klart med en ny klubb. Hans nya klubbadress blir irländska Shamrock Rovers, den klubb som Oscar Jansson representerade under Tomers Örebro-år.

Tomer startade 19 matcher för HIF, höll nollan en gång och släppte in totalt 35 mål. Förmodligen en bidragande orsak till att HIF fick lämna allsvenskan.

Helsingborgs IF: HIF och Tomer Chencinski går skillda vägar
Shamrock Rovers FC: Two new ’keepers
Helsingborgs Dagblad: Tomer Chencinski näste man att lämna HIF

Transfermarkt.com har detaljerna kring Tomers kringflackande målvaktsliv. Intressant att notera, att ÖSK uppenbarligen betalade VPS 30 tusen Euro för att lösa honom och sedan efter nedflyttningen sålde honom till Maccabi Tel Aviv för 100 tusen Euro. En plusaffär således om man bortser från de mål han släppte in.

tomer-transfers

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.