Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Carlsson och Näfver tar över i Rynninge

NA skrev igår, att Rynninge IK nu gjort klart med en ny tränare efter Peder Hessel. Det blir Stellan Carlsson som tycker, att han nu spelat klart och vill ägna sig åt något annat. Dessutom kommer Kristoffer Näfver att ta jobbet som sportchef i Rynninge.

NA: Kristoffer Näfver och Stellan Carlsson tar över Rynninge.

Det blir alltså två stycken i sammanhanget oerfarna personer som tar över den sportsliga ledningen i Rynninge. Att Stellan Carlsson siktat på att bli tränare har inte direkt varit någon hemlighet. Det snackades om det redan innan han lämnade Örebro för sina två år i Örgryte. Så i alla fall mentalt har han säkert hunnit förbereda sig på den nya rollen.

Hur det sedan kommer att fungera i praktiken återstår att se. Att vara tränare för ett div 2-lag innebär ju mer än att leda laget i match och veta vilka koner man skall ställa ut då laget skall tränas. Av vad jag sett av Stellan så verkar han ha en hyfsat bra social förmåga, vilket kan vara bra att ha när han tar sig an de psykologiska aspekterna av tränarskapet.

Bloggens drömvärvning när det gäller yngre potentiella tränare med lokal förankring är annars Niklas Klingberg. Men han sitter väl fortfarande ”fast” i Göteborg.

Mer tveksam är jag beträffande Kristoffer Näfvers utnämning till sportchef. När jag läser NA:s artikel får jag närmast intrycket att Näfver tycker att det här skulle kunna vara en kul sak att testa utan att veta så värst mycket mer om det. Nu vet vi ju inte vad det innebär att vara sportchef i Rynninge. Normalt brukar det väl på den här nivån vara styrelsen eller en kommitté av styrelsemedlemmar som tar ansvaret för de sportsliga frågorna.

Låt oss hoppas att den nytillträdde sportchefens ansvarsområde till att börja med inte blir alltför omfattande. Detta med tanke på att han väl aldrig haft möjlighet att skaffa sig erfarenheter beträffande de uppgifter en sportchef normalt brukar ägna sig åt.

I div 2 lever de flesta klubbar under en synnerligen bister ekonomisk verklighet. En framgångsrik sportchef måste kunna ta höjd för de svårigheter detta innebär och ändå leverera en slagkraftig trupp. I Örebro nästa år med hård konkurrens från Forward, Karlslund, Syrianska och IFK Kumla om ryggradsspelare och talanger för spel i div 2 blir detta säkert en stor utmaning. Dessutom lurar säkert ambitiösa Nora BK i vassen då trupperna skall sättas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.