Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK sänker priset

Publiksiffran för söndagsmatchen mot Kalmar kom nog som något av en chock för ÖSK. Så få åskådare som 4.872 har ÖSK inte haft i allsvenskan sedan år 2012, då laget åkte ur. Nu är ju inte söndagar någon bra publikdag för ÖSK fotboll. Laget hade dessutom inte presterat bra resultat på under hösten som kunde tänkas locka marginalåskådare. Kalmar brukar inte dra så många åskådare och deras bortafölje är begränsat osv., men ändå.

För att få mer publik till de två sista matcherna i år (eller för att testa priselasticiteten) går ÖSK därför ut med ett rabatterat biljettpris för årets sista två hemmamatcher. För 150 kronor kan man få sitta var man vill (förutom centralt på C-sektionen). Givetvis ett bra pris – speciellt för platser på sektionerna B och D för vilka man normalt betalar uppemot 400 kronor.

Kommer prissänkningen att få någon effekt? Jag är tveksam till det. 150 kronor för en sittplats är ju i princip samma pris som de 140 kronor man normalt betalar för en ståplatsbiljett. De som verkligen vill se ÖSK spela, men tycker att sittplatsbiljetterna är för dyra har ju ändå haft möjlighet att se matcherna från Västra Stå.

ÖSK: Billigt för alla på Behrn Arena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.