Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Samuelsson fick gå

I mitten av maj sparkade Assyriska FF sin tränare Tor-Arne Fredheim efter sju serieomgångar i Superettan som givit en sammanlagd poängskörd på 3 poäng. Till Fredheims efterträdare utsågs klubbens assisterande tränare Fredrik Samuelsson, för örebropubliken mest känd som en högerback hos ÖSK under åren 2003 – 2007. Dessutom hämtades något senare en annan före detta ÖSK-back in till klubbens sportsliga ledning. Joel Riddez lämnade IK Frej och utsågs till både sportchef och assisterande tränare. Lite märkligt, men det är ju Assyriska det handlar om.

Fredrik lyckades väl räta upp situationen någorlunda och laget har under hans tid vid makten tagit i princip en poäng per serieomgång. Något som under normala omständigheter borde räcka till förnyat kontrakt – om än knappt. Men nu hade klubben en svag säsongsinledning med sig i bagaget med resultatet att klubben ändå ligger näst sist i Superettan.

Assyriskas handlingskraftiga klubbledningen tyckte därför att det här borde vara ett bra tillfälle att byta tränare. Sagt och gjort, Fredriksson fick sparken och Riddez lär bli den som tar över. Lagets situation är väl inte helt hopplöst – i alla fall inte om ambitionerna/förhoppningarna är att kunna kvala sig kvar. Med fyra omgångar kvar finns Ljungskile inom definitivt gripart avstånd. Två poäng är ju inte mer än två poäng. Problemet är bara det att Ljungskile som bekant är Ljungskile.

Bloggen som alltid gillade Fredriks inställning och ambitioner hoppas att det här var det bästa som kunde hända honom och att hans nästa tränarjobb blir i en lite stabilare klubb. För Riddez del hoppas jag givetvis även på framgång även om risken är stor att även han snart kommer att få lov att se sig om efter en ny klubb att träna (om det nu är vad han vill göra).

FotbollDirekt: Assyriska sparkar tränaren – förre djurgårdskaptenen ersätter
Länstidningen: Samuelsson får sparken från Assyriska
Assyriskas ovanligt råa avskedsnotis: Assyriska sparkar Fredrik Samuelsson

Fredrik har spelat 135 seriematcher för Assyriska under sammanlagt sju år. Han har varit ungdomstränare, akademitränare, assisterande tränare och huvudansvarig tränare. Men hans klubb kan inte ens kosta på sig att tacka honom för allt han gjort för sin klubb. Dålig stil är bara förnamnet.


Tillägg.
Nej, det blev inte Joel Riddez som tar över tränarrollen för de fyra sista omgångarna. Uppgiften går i stället till Charbel Abraham från Skövde. Abraham i år har tränat och tagit upp Skövde AIK från div 2 till div 1. Han är dessutom förbundskapten för det svenska futsallandslaget. Tränaruppdraget sträcker sig bara över säsongen och än så länge har han jobb och tränarskap att gå tillbaka till i Skövde.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.