Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK ökar publiken mest

Svenska Fans har tagit publiktempen på årets allsvenska och konstaterat, att de flesta allsvenska lag till och med omgång 22 dragit mindre publik i år än vad de gjorde för motsvarande matcher förra året. Det största publikbortfallet har drabbat de så kallade storklubbarna. Sämst har det gått för AIK som fått se sin publiksiffra minska med ofattbara 54.824 åskådare. På plussidan återfinns bara fyra klubbar. Förutom ÖSK är det Norrköping, Malmö och Kalmar som så här långt gått på plus.

ÖSK redovisar en publikökning på nästan 10 % och når enligt sammanställningen en ökning på 7.993. Det är väl inte bara ett ökat intresse som dessa siffror återspeglar. ÖSK har haft tur med spelschemat, vädret har varit bra, laget har vunnit matcher redan i början på säsongen, stockholmslagen har kommit med stora bortaföljen etc.

ÖSKs målsättning inför säsongen var att nå ett hemmasnitt på 8.000 åskådare (120.000 totalt). Dit kommer man nog ha svårt att nå. För att komma så högt krävs ett publiksnitt på 7.170 på de återstående fyra matcherna. Men höstvädret samt att det inte handlar om speciellt attraktiva lag (Gefle, Kalmar, Helsingborg och Östersund) gör att det blir svårt att locka så många åskådare. I sina senaste två hemmamatcher har ÖSKs publiksiffra varit så låg som under 6.000.

Att man kommer att förbättra fjolårets publiksiffra på 106.110 verkar däremot redan klart. För att göra det räcker det om publiken snittar strax under 3.700 åskådare på de återstående matcherna. Det klarar man säkert eftersom stampubliken verkar ligga uppemot 5.000 åskådare per match.

Svenska Fans: Allsvenska klubbars publiksiffror – flera tappar stora antal
NA: ÖSK:s publiksuccé – så är klubben bäst i allsvenskan
Den här Bloggen: Sammanställning av publiksiffrorna 2016.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.