Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Nkili åter i Hässleholm

Ayanda Nkili fick lämna ÖSK efter tre år på Behrn Arena.

Ayanda Nkili fick lämna ÖSK efter tre år på Behrn Arena.


Jag har tyckt att det varit väldigt underligt att Ayanda Nkili inte gjort klart med någon ny klubb efter det att hans kontrakt med ÖSK inte förlängdes. Jag tyckte faktiskt att han är/var så pass bra att ÖSK hade kunnat ge honom två år till. Något överskott på centrala mittfältare har ju klubben inte och rent kostnadsmässigt kostade han nog inte så mycket. Men nu blev det inte så.

Efter säsongen försvann han helt från fotbollsradarn för att först nu på hösten dyka upp som en inhoppare i IFK Hässleholm (div 2). Att det dröjde med återkomsten har sina förklaringar. Meningen var att han skulle spela med Hässleholm hela året, men han gick skadad under våren. Pappersmässigt spelklar för skånelaget blev han först i augusti, men då ställde problem med hans visum till det och inte förrän igår var han insatsklar. Hans kontrakt med IFK Hässleholm sträcker sig säsongen ut, men man har i klubben förhoppningar att han skall fortsätta att spela för klubben även nästa år.

Norra Skåne: Nkili tillbaka när IFK Hässleholm förlorade i Lund
IFK Hässleholm: Lunds BK-IFK 3-1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.