Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Dag 2 – vinst över Jönköping Södra

Marcus Kanto och Ibrahim Kamil gjorde ÖSKs mål mot JSödra.

Marcus Kanto och Ibrahim Kamil gjorde ÖSKs mål mot JSödra.

ÖSK Ungdoms U15-lag tog sin andra vinst i årets Elite Hotel Cup och har nu skaffat sig ett bra utgångsläge inför morgondagens gruppspelsfinal mot Djurgårdens IF. Matchen mot Jönköpings Södra slutade med vinstsiffrorna 2-0. Efter en ytterst medelmåttig och mållös första halvlek tog ÖSKarna för sig lite bättre i den andra och kunde till slut avgöra matchen till sin fördel. Det matchavgörande målet gjordes av Ibrahim Kamil i den 67:e minuten, då han framspelad av Nadir Ayeva kunde glädja sig över att se sitt skott från nära håll via målvakten passera över mållinjen.

Efter ledningsmålet försökte Jönköping att forcera fram en kvittering utan att lyckas speciellt väl. Men en ettmålsledning är inte snedstudssäker. Därför kändes det extra bra när mittfältaren Marcus Kanto – ÖSKs bästa spelare i matchen – med en välplacerad volley på en andraboll efter Alen Rasaks frispark kunde ställa slutresultatet utom all tvivel. Målet kom i den 77:e minuten med 3 minuter kvar att spela.

I och med dagens seger har ÖSK skaffat sig ett utmärkt utgångsläge inför den avslutade gruppspelsmatchen. Djurgården besegrade visserligen JSödra igår med 2-1, men nådde idag bara oavgjort 1-1 mot Landskrona. Det innebär att vid ett oavgjort resultat i morgondagens match är ÖSK vidare till A-slutspelet. Varken JSödra eller Landskrona kan komma ikapp.

Matchen mot Djurgården avgörs på Rosta Gärde i morgon med avspark kl. 13:30.

 

Lag
Ant sp
V
O
F
Mål
Diff
Poäng
 Örebro SK 2 2 0 0 7 – 2 +5 6
 Djurgårdens IF 2 1 1 0 3 – 2 +1 4
 Landskrona BoIS 2 0 1 1 3 – 6 -3 1
 Jönköping Södra IF 2 0 0 2 1 – 4 -3 0

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.