Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Dag 1 – vinst över Landskrona

De tre målen av Nadir Ayeva knäckte Landskrona BoIS.

De tre målen av Nadir Ayeva knäckte Landskrona BoIS.

ÖSK U15 fick en bra start i årets upplaga av Elite Hotel Cup. Landskrona besegrades med 5-2 i en match som var jämnare än vad siffrorna anger. ÖSK fick en mycket bra start i matchen genom 2 snabba mål av Nadir Ayeva. Båda gångerna tack vare instick bakom Landskronas backlinje som stod högt och ännu inte insett vilket hot ”Nadde” utgör. I mitten av halvleken ökade ÖSK på till 3-0 på ett halvvolleyskott av Dino Salcinovic. ÖSK såg ut att gå mot en enkel seger trots att motståndarna faktiskt skapade en hel del. Möjligheter till ett fjärde mål fanns också för ÖSK, men det blev Landskrona som istället gjorde det fjärde målet efter ett bolltapp på ÖSKs mittfält. Halvtidsledningen med 3-1 var nog på sätt och vis något mål för stort med tanke på hur spelet sett ut.

Landskrona började sedan den andra halvleken som det bättre laget och kunde välförtjänt reducera till 3-2 på ett långskott som dalade ner i närheten av ena krysset. Det såg rätt hotfullt ut med en motståndare som fått mycket energi tack vare sina två kvitteringsmål. ÖSK räddades förmodligen av inbytte som Alexius Bergqvist som bara någon minut senare påpassligt pressade Landskronas målvakt till ett ödesdigert misstag. Ett hopslag/motlägg vid ena stolpen fick till följd att bollen studsade i mål. Några minuter senare grävde Alexius dessutom fram bollen och serverade Nadir. Med lite extra utrymme och relativt fritt fram mot mål fanns det inget som kunde förhindra ÖSKs femte mål. Därefter kunde ÖSK i princip spela av matchen, byta ut många av sina startspelare för att ge dem möjlighet att vila sig inför vad som ser ut att bli en varm, lång och tuff vecka.

Matchfakta (2*40):
05. 1-0 Nadir Ayeva
07. 2-0 Nadir Ayeva
21. 3-0 Dino Salcinovic
29. 3-1
56. 3-2
57. 4-2 Alexius Berqvist
59. 5-2 Nadir Ayeva

Spelartrupp: Simon Norrman (mv), Alen Rasak, Helmer Andersson (k), Marcus Kanto, Ryad Iskhadzhiev, Juliu Höglund, Nadir Ayeva, Dino Salcinovic, Samuel Halfell, David Jansson, Viktor Norrman, Bechir Elsgard, Gabriel Moshél, Ibrahim Kamil, Lucas Karlsson, Alexius Bergqvist, Karl Andershed, Algot Strömberg och Jacob Nilsson (mv).

I måndagens andra match i gruppen besegrade Djurgården ÖSKs tisdagsmotståndare Jönköpings Södra med 2-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.