Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup 2016

I morgon (måndag) startar Elite Hotel Cup – en elitturnering för spelare födda år 2001. ÖSK Ungdom är arrangör för tävlingen som alltid drar ett mycket starkt startfält. Tävlingen avgörs på Rosta Gärde. Matchtiden är 2*40 minuter. Det blir alltså riktigt tuffa dagar för de deltagande spelarna.

De 16 deltagande lagen är uppdelade i fyra grupper i vilka lagen möts i en enkelserie måndag till och med onsdag. Torsdag är sedan en säkert välbehövlig vilodag innan slutspel och placeringsmatcher avgörs på fredag och lördag.

Årets gruppindelning ser ut på följande sätt:
Grupp 1: AIK, Halmstads BK, Skiljebo SK (Västerås) och Örgryte IS.
Grupp 2: Djurgårdens IF, Jönköping Södra IF, Landskrona BoIS och Örebro SK
Grupp 3: IF Brommapojkarna, Helsingborgs IF, IK Sirius och Syrianska FC
Grupp 4: Hammarby IF, IFK Berga (Kalmar), IFK Göteborg och Kubikenborgs IF (Sundsvall)

ÖSK spelar sina gruppspelsmatcher enligt följande:
Mån 2016-07-25 13:30 Landskrona BoIS – Örebro SK Rosta Gärde B
Tis 2016-07-26 13:30 Örebro SK – Jönköping Södra IF Rosta Gärde D
Ons 2016-07-27 13:30 Örebro SK – Djurgårdens IF Rosta Gärde A

ÖSK Ungdom har ett mycket starkt lag i åldersgruppen och kunde för några dagar glädja sig över att ha fått hela fyra spelare uttagna till åldersklassens första elitsammandragning på Bosön i början av augusti. Något som laget i och för sig inte alls är ensamma om.

Halmstad och AIK har hela fem spelare som är uttagna till lägret, Helsingborg har liksom ÖSK fyra, BP Hammarby och IFK Göteborg har två uttagna och Kubikenborg har en. Mer än hälften av de uttagna spelarna till sammandragningen finns alltså på plats i Örebro under veckan. Inte konstigt då att förbundskaptenen Magnus Wikman kommer att vara på plats för att kolla in sina talanger.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.