Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2016: Kamara klar för Häcken

Alhassan Kamara klar för BK Häcken.

Alhassan Kamara klar för BK Häcken.

ÖSK och BK Häcken lyckades lite bättre än vad ÖSK och Östersunds FK kunde göra med Michael Omos övergång. De kunde nämligen samtidigt lägga ut nyheten att Alhassan Kamaras övergång nu är klar. Kamara lämnar ÖSK och kommer från och med i morgon (måndag) att vara spelklar för klubben från Hisingen.

ÖSK: Crespo klar för BK Häcken
BK Häcken: ”Crespo” till Häcken!
Fotbollskanalen: Lämnar Örebro för Häcken: ”Känslosamt”
NA: ”ÖSK har gjort mig till den jag är”

Kamara har till och ifrån varit en stor tillgång för ÖSK genom sin genombrottsstryka och målfarlighet. Med med den form han visat i år känns inte övergången som något större avbräck. På sikt kommer förmodligen det faktum att han nu lämnat laget att leda till ett mer varierat anfallsspel för ÖSKs del. Det blev ibland lite väl stereotypt med alltför många långa bollar mot Kamara.

Kamaras har under det här året fått allt mindre utrymme i ÖSKs matchelvor. Fån att ha varit startspelare i de första fem omgångarna fick han mindre och mindre tid på planen. I de sista åtta matcherna blev det bara drygt 10 minuter per match. (En mindre muskelskada påverkade iofs hans speltid under denna period).

Spelarstatistik för Alhassan Kamara (SvFF).

Svenska Fotbollsförbundet har varit extremt snabba med att uppdatera ÖSKs spelartrupp den här gången. Redan någon timme efter det att övergången blev klar hade Kamara fått en ny klubb på SvFF:s webbplats. Hos Häcken till och med med hans nya nummer klart. Så fort går det normalt inte – till exempel är ju inte Michael Omoh eller Alfred Ajdarevic namngivna i ÖSKs A-lagstrupp. Detta tyder väl på att Kamaras övergång till Häcken har varit klar ett tag, men att man av någon anledning väntat med att göra den offentlig.

Spelartrupp 2016

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.