Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elitlicensen för 2017

Inte direkt ÖSK-relaterat (gudskelov), men av allmänt intresse.

Licensnämnden har nu gått igenom årsboksluten för föreningarna i Allsvenskan, Superettan och Damallsvenskan. Glädjande att notera att KIF Örebro inte finns med bland de klubbar som fått påbackning utan att de kan fortsätta balansera sin ekonomi på slak lina minst ett år till.

Allsvenskan.
GIF Sundsvall är på väg mot vägs ände och har nu hamnat i den situation som ÖSK befann sig i för ett antal år sedan. De måste per den 31 augusti redovisa ett periodiserat positivt eget kapital. Dessutom måste de visa hur de fram till kommande årsskifte kan fullgöra sina ekonomiska förpliktelser. Vid årsskiftet 2015/2016 var deras egna kapital minus 3,4 mkr, så de har en del att hämta igen.

Sundsvalls Tidning: Hotet mot GIF Sundsvall – klubben riskerar att förlora elitlicensen

Superettan.
IK Frej och Varberg BoIS har fått sina handlingsplaner godkända och kan nu jobba på att få sin ekonomi i ordning. Elitlicensen för 2017 är redan klar.
IK Sirius (!) och IFK Värnamo riskerar sin elitlicens. Precis som Giffarna måste de få ordning på sin ekonomi fram till den sista augusti.

Damallsvenskan.
Linköpings FC:s och Umeå IK:s handlingsplaner är godkända och de har fram till årsskiftet att få ekonomin på rätt köl igen.
Kristiandstads DFF måste kunna uppvisa ett periodiserat bokslut per den sista augusti med ett positivt eget kapital.

SvFF: Licensnämndens delbeslut angående Elitlicensens ekonomikriterier

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.