Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Ian Jeffs: Vad hände sedan?

Ian Jeffs (Foto: IBV).

Ian Jeffs (Foto: IBV).


För någon vecka kunde vi läsa om Ricardo Costa och den fotbollskarriär som fört honom till Malta. Bloggen råkade snubbla över en artikel om en annan av ÖSKs föredettingar, som även han etablerat sig på en ö. Dock ej i Medelhavet utan i Atlanten.

Ian Jeffs värvades till ÖSK år 2006. ÖSK tränades av Patrick Walker och målet var en återkomst till Allsvenskan. Något som även lyckades efter den minnesvärda segern över Assyriska med 2-1 i den sista omgången.

Ian stod det året på gränsen till förstaelvan. Han startade 16 matcher och blev inbytt i ytterligare 9. En hårt arbetande kantspelare med en påtagligt ”engelsk” inställning till sin fotboll. Året därpå med ÖSK åter i allsvenskan blev det dock bara två inhopp och ÖSK gjorde klart för honom att han inte längre ingick i klubbens planer. Under sommaren lånades han ut till IBV (Íþróttabandalag Vestmannaeyja), den klubb han kom från till ÖSK och som för övrigt även är Eidur Sigurbjörnssons moderklubb.

På Island och hos IBV har han blivit kvar även om han hunnit med avstickare till Valur och Fylkir under åren. Ian som hunnit bli 33 år har bildat familj med sambo och 2 söner. Han inser att fotbollskarriären är på väg att gå mot sitt slut och han hoppas kunna fortsätta som tränare på Island eller i Skandinavien.

Själv kommer jag väl mest ihåg Jeffs från en DM-match mot IFK Kumla våren 2007. Jeffs var oskicklig nog att bli utvisad, vilket bidrog till att ÖSK förlorade matchen och slogs ut ur DM-turneringen. Kumla vann den matchen med osannolika 5-0 så det var nog inte bara Jeffs utvisning som orsakade den förlusten. Om jag kommer ihåg rätt låg en på den tiden väldigt lovande Robin Rosén i Kumla bakom de flesta av Kumlas mål.

The Chester Chronicle: From Chester to Iceland: Ian Jeffs speaks on finding his niche in Scandanavian football

Ian Jeffs - statistik

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.