Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Bamberg till Island

Daniel Bamberg  tränar tillsammans med Christoffer Wiktorsson.

Daniel Bamberg tränar tillsammans med Christoffer Wiktorsson.

Daniel Bamberg, som representerade ÖSK under säsongen 2012 innan han återvände till Haugesund i Norge, har nu gjort klart med en ny klubb. Efter tre säsonger i Norge fick Bamberg inte sitt kontrakt förlängt utan han kommer i år att representera Breiðablik i Islands högsta liga.

Bambergs år i ÖSK motsvarade aldrig de högt ställda förväntningarna många hade på honom när han värvades från Haugesund, där han gjort succé. Han lämnade ÖSK redan efter ett år under delvis oklara omständigheter. Haugesund ville helt klart ha tillbaka honom och spelaren själv förklarade att han inte trivdes så bra i Örebro.

Förmodligen var det främst ekonomiska överväganden som låg bakom hans klubbyten mellan Sverige och Norge under de här åren. Han lämnade ju IFK Norrköping 2010 efter flera år hos dem och efter det att han varit med och spelat upp klubben till allsvenskan igen.

Haugalandnytt: Bamberg signert på Island
Breiðablik: Brassi til Blika!

Daniel Bamberg. Match statistik från Elite Football (http://www.elitefootball.com)

Daniel Bamberg. Matchstatistik från Elite Football (http://www.elitefootball.com)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.