Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK till Gothia Tipselit Trophy

Föreningen Svensk Elitfotboll skriver på sin hemsida, att ÖSK är en av 12 klubbar vars 17-årslag kommer att representera Sverige i Gothia Tipselit Trophy. De uttagna svenska klubbarna är: Gefle IF, IF Elfsborg, IFK Göteborg, Djurgårdens IF, AIK, IFK Norrköping, BK Häcken, Örebro SK, Helsingborgs IF, Kalmar FF, Hammarby IF och Malmö FF. Dessutom kommer 12 utländska klubbar att bjudas in, men vilka det blir är inte klart än.

Svensk Elitfotboll: Gothia Tipselit Trophy börjar ta form
Tipselit: Ny tuff Trophyutmaning från Afrika

Om allt fungerar som det skall blir det första gången som ÖSK sänder ett pojklag till tävlingen. År 2014 ville man gärna vara med men laget blev inte uttaget. Förra året var man uttagna, men ÖSK såg sig tvungna att tacka nej på grund av ekonomiska skäl. Förhoppningsvis finns ekonomin på plats för ett ÖSK-deltagande i åldersgruppens vassaste elitturnering.

År 2014 deltog ÖSK Söder med ett flicklag i motsvarande tävling på flicksidan. Det laget svarade för en mycket stark insats och gick ända till semifinal. I den blev dock Paris Saint-Germain för svåra.

Eyravallen: Gothia: Förlust i semifinalen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.