Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söder Dam – Gothia: Förlust i semifinalen

ÖSK Söder F17:  Tredjeplats i Gothia Tipselit Trophy

ÖSK Söder F17: Tredjeplats i Gothia Tipselit Trophy


ÖSK Söders F17-gäng kom inte längre än till semifinalen i Gothia Cups flickelitklass. Paris Saint-Germain visade sig vara en alltför svår motståndare och vann matchen med 3-1 efter det att det stått 1-1 i halvtid. Inget muttrande från Söders sida om otur, domare eller annat otyg, så jag antar att segern var motiverad och någorlunda rättvis. ÖSK Söders mål gjordes som vanligt av Sara Sandberg (till 1-1).

Spelarna i ÖSK Söder kan dock se tillbaka på den här turneringen med stolthet när besvikelsen lagt sig. De har visat att de är ett europeiskt storlag i sin åldersklass och det lär det inte finnas så många andra svenska ungdomslag som kan hävda. Jo, Umeå IK då, eftersom de blev utslagna i den andra semifinalen av San Gabriel, CD från Spanien.

Bra jobbat av tjejerna som efter en veckan med europeisk toppfotboll återvänder till den mellansvenska serielunken. Div 1 återstartar nästa helg med en bortamatch mot Tyresö.

Damfinalen som spelades idag vanns av Paris Saint-Germain som slog San Gabriel med 7-6. Straffar fick tillgripas för att skilja lagen åt.

1 kommentar – kommentera

Matte

Kan bara instämma, prestation i europaklass, imponerande!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.