Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Södra Läktaren i ny detaljplan

Framtidens södra läktare?

Framtidens södra läktare?


Örebro Kommun har idag publicerat ett förslag till detaljplan för det område där Södra Läktaren är belägen. Avsikten är att modernisera/bygga till Östra Läktaren samt att bygga sex bostadsfastigheter längsmed Restalundsvägen.

Planen kommer att finnas tillgänglig för samråd/synpunkter fram till den 29 januari 2016. Förhoppningen är att en ny detaljplan skall vinna laga kraft under nästkommande år (2016 alltså) och att byggnationerna som omfattas av planen kommer att kunna slutföras inom en femårsperiod från det att planen vunnit laga kraft.

Beträffande läktaren noteras i planen: Läktaren kompletteras också med kontorslokaler, publikarkad och loger. Bottenvåningen inrymmer parkering, angöring och lokaler.

Tidigare har man från ÖSKs sida nämnt att det finns/funnits planer på att flytta omklädningsrummen i Norra Läktaren till den nybyggda Södra för att på så sätt frigöra de mer attraktiva lokalerna som vetter mot Rudbecksgatan för kommersiella ändamål.

Örebro Kommun: Planbeskrivning Behrn Arena

1 kommentar – kommentera

Hemvändarn

Nån aning om bilden är representativ för hur läktarn kommer att se ut? Tänker på frågor som att läktarn står ett antal meter från istället för att ha en nära känsla. Samt den eviga diskussionen om hörnen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.