Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Astvald vill byta

Marcus Astvald på ett målgörarfoto från juni 2008 (bortaseger mot IFK Kumla med 2-0). Tillsammans med Paul Munster och Philip Öhlund.

Marcus Astvald på ett målgörarfoto från juni 2008 (bortaseger mot IFK Kumla med 2-0). Tillsammans med Paul Munster och Philip Öhlund.


Degerfors IF skriver idag, att klubben söker nya ytterspelare. En av spelarna som (nog) skall ersättas är ÖSKs föredetting Marcus Astvald.
– När det gäller Marcus Astvald har vi fått indikationer om att vi behöver jobba med alternativ, säger klubbens tränare Patrik Werner när han på klubbens websida redogör för läget i truppen så här mellan två säsonger.

Degerfors IF: Werner om truppen; ”Vi ligger bra till”

Jo, det har väl låtit så från Marcus sida när frågan om en kontraktsförlängning kommit upp. Hans kontrakt med Degerfors är utgående och han kan alltså välja fritt utan att hans snart gamla klubb kan ha några åsikter eller krav.

Det är dock en sak att vilja byta och en annan att kunna byta. Marcus har presterat bra i Degerfors under den tid han har varit där och när han varit tillgänglig har han fått starta. Men hans poängskörd har varit i magraste laget (förra året 9 på 27 matcher och i år 8 på 29) för att andra högre placerade klubbar skall stå på kö för att få skriva kontrakt med honom.

Vi får se om han hittar en ny klubb eller om han trots allt blir kvar i Degerfors.

Marcus har gått den riktigt långa ÖSK-vägen i sin fotbollskarriär. Med ÖSK Ungdom som moderklubb blev det ett år i ÖSK Söder innan det var dags för Talangtruppen under ledning av Håkan Juhlin. Där gick det så bra, att han blev intressant även för ÖSKs A-lag med vilka han spelade från år 2009 till sommaren 2013 då han lämnade för Degerfors.

Statistik Astvald

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.