Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Göteborg skickar tillbaka Riski

Riku Riski återvänder till Rosenborg.

Riku Riski returneras till Rosenborg.

När Sören Vibe såldes till engelska Brentford i somras tog IFK Göteborg lite överraskande in ÖSKs föredetting Riku Riski som ersättare. Det var ett lån från Rosenborg och det fanns i paketet även en option på att köpa loss honom. Den optionen är nu på väg att löpa ut och Göteborg tänker inte använda sig av den. Riski får alltså återvända till Trondheim där han har två år kvar på kontraktet med Rosenborg.

Att hoppas att Riski skulle kunna ersätta Vibe var nog överdrivet optimistiskt. Av vad vi såg när Riski spelade i Örebro så är det inte alls samma spelartyper även om Riski gör en del mål han med. För Göteborg spelade han sju allsvenska matcher från start och han blev inbytt i fyra. Poängfabrikationen inskränkte sig till ett mål och två målgivande passningar. Inte Vibeklass direkt, men ok för en offensiv mittfältare. Något som dock inte Göteborg av allt att döma anser att de behöver.

IFK Göteborg: Ingen förlängning med Riku
Göteborgs-Posten: Riski lämnar Blåvitt
Expressen (GT): Riski lämnar Blåvitt: ”Är inte så förvånad”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.