Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 15/16: Även Nkili får lämna

Ayanda Nkili får lämna ÖSK efter tre år på Behrn Arena.

Ayanda Nkili får lämna ÖSK efter tre år på Behrn Arena.


Jag har inte sett något skrivet om detta, men i NA:s videoinslag från avtackningen av nu före detta spelare kan man se Ayanda Nkili med en blomsterkvast i handen. Ett tecken gott som något på att hans tid hos ÖSK nu är över.

Det är lite irriterande tycker jag, att ÖSK inte bryr sig om att på hemsidan tala om vilka spelarkontrakt man låter löpa ut utan att de förlängs. Om inte annat tycker jag att man borde göra det som ett tack för det dessa spelare gjort för klubben och laget under de år de varit här.

När det gäller Ayanda tycker jag att det är tråkigt att se att han lämnar ÖSK. Han var tillräckligt bra för att kunna fungera som truppspelare och tack vare sin mångsidighet användbar på flera olika positioner. När han kom till ÖSK påstods det att han värvades som högerback, men där har han mig veterligt aldrig spelat för Sportklubben.

När ÖSK nu genom aktiva val avslutat kontrakten med Marcus Pode och Ayanda Nkili borde det väl innebära, att man har rätt klart för sig vilka deras ersättare skall bli. Spelare som då rimligen bedöms vara bättre än de som får lämna.

1 kommentar – kommentera

Daniel Axwlsson

Spelare som avtackades var, Nkili, Pode, Wiktorsson och Mensah. I NA nämdes även att Lipovac var färdig med ÖSK.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.