Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Helsingborg kollar Chencinski?

Tomer Chencinski - Oktober 2012 på Örnsro.

Tomer Chencinski – Oktober 2012 på Örnsro.

Websidan Fotbolltransfers.com rapporterar, att Helsingborgs IF kommer att ta in ÖSKs före detta målvakt Tomer Chencinski på provträning. HIF söker en ny målvakt eftersom Pär Hansson kommer att lämna dem.

Källan till påståendet är Tomers finske agent Sami Salonen.

Efter det att Tomer lämnade ÖSK har hans karriär gått lite upp och ner. Han köptes (?) loss av Maccabi Tel Aviv, men i det israeliska laget lyckades han aldrig ta platsen som förstemålvakt och det blev få (om ens några) matcher för hans del.

Inför denna säsong var han tillbaka i Finland (han kom till ÖSK från Vasalaget VPS), och har representerat RoPS från Rovaniemi. Säsongsinledningen kunde ha börjat bättre. Redan efter 22 minuter i den första ligamatchen mot HJK Helsinki skadade han en axel och det tog sedan lång tid av konvalecens och rehabträning innan han återtog platsen som förstemålvakt. Den 15 augusti var han dock med på planen igen och han vaktade sedan målet i de avslutande 11 ligamatcherna. En matchsvit som resulteade i en andraplats i Veikkausliiga med därtill hörande silvermedaljer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.