Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Sköldmark om akademiverksamheten

Idag skriver NA om ÖSKs akademiverksamhet. Lasse Wirström har talat med Magnus Sköldmark, vilket resulterat i innehållsrika artiklar både i digitalt och papperstryckt format. För ovanlighetens skull är webversionen den mer fullmatade.

NA: Så ska ÖSK kunna tävla med de rika

Det finns en hel del matnyttigt att ta till sig från artikeln.
* Akademiverksamheten kostar i dagsläget ungefär 2,5 mkr per år.
* Medlemmarna i akademin betalar 1000 kronor i månaden – en summa som inkluderar allt, till exempel utrustning, resor mm. Kostnaden sägs ligga i linje med motsvarande hos andra akademier.
* Man räknar med att akademin kommer att växa en del inför nästa år. I år har man haft 47-48 spelare – nästa år räknar man med 54-55. Jag antar, att det hänger ihop med att man tar in en hel ny U16-kull medan det samtidigt inte är så många som lämnar U19-truppen i vilken det inte finns så många 96-or kvar.
* Målsättningen är att man vartannat år skall ha en spelare som gått hela vägen från akademin till spel i allsvenskan.
* Almin Masic (-99) har nyligen tränat en väcka med Standard Liege. Högerbacken Martin Trinh (-00) kommer under höstlovet att resa till Holland för en träningsvecka med Heerenveen.
* Målsättningen inom ÖSK är att 50 % av spelarna skall komma från närområdet. Detta specificeras som från platser som ligger inom en 10-milsradie från Örebro.
* Även inom ÖSK Ungdom, som ju är en breddverksamhet, drivs en viss elitverksamhet genom speciella U13-, U14- och U15-truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.