Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Slutspelat i Cupen

ÖSK Söders backlinje fick jobba hårt i 90 minuter mot allavenska Mallbacken.

ÖSK Söders backlinje fick jobba hårt i 90 minuter mot allsvenska Mallbacken.

Det blev inte oväntat en förlust för hemmalaget, då ÖSK Söders damlag ställdes mot damallsvenska Mallbackens IF på GPP IP. Två divisioner skiljer lagen i seriesystemet, men på plan var skillnaden faktiskt inte så stor. Gästerna vann helt rättvist efter två mål i första halvlek och ett i slutet av den andra. Mallbacken fick lite olyckligt en tidig ledning efter några felbeslut i ÖSKs försvarsområde. Deras andra luktade det offside om på långt håll. I andra halvlek såg det länge ut som om ÖSK Söder skulle kunna hålla ett oavgjort halvleksresultat innan gästerna med en kvart kvar att spela ändå fick in ett tredje mål efter en målvaktsretur.

Om man bortser för ett ögonblick från resultatet var Niclas Collgård mycket nöjd med hur laget genomförde matchen. ”Vi gjorde det vi förutsatt oss innan matchen”, tyckte han som såg ett betydligt bättre spel än tidigare under hösten. Så är det ibland i fotboll. Man kan förlora med 3-0 och ändå tycka att man gjort en riktigt bra match utifrån sina förutsättningar.

Jodå, Mallbackens seger var välförtjänt. ÖSK Söder hade väl ingen målchans som kändes riktigt het. Men Mallbacken kändes inte så heta de heller fast de fick sina mål ändå. Så brukar det gå då man möter bättre lag. Deras första var ett slumpmål, deras andra var offside. Det tredje såg jag inte riktigt, men det var säkert inte välförtjänt det heller. I övrigt hade de ett mäktigt skott i ribban i första halvlek, men sedan inte så mycket mer. Mot slutet av matchen skapade de en del när ÖSKarna började tröttna. Men då var Ida Lindell I ÖSK-målet på alerten och såg till att det inte blev några egentliga målchanser. Med några minuter kvar av matchen blev sedan Ida fult tacklad och hamnade på svanskotan. Det gjorde nog rätt ont, men hon kunde i alla fall fullfölja matchen.

Jag ger mitt hedersomnämnande till mittbacksparet Emelie Lundqvist och Lisa Lindahl. De är rejäla i brytningarna och ser numera väldigt samspelta ut.

ÖSK Söder Dam: Uttåg ur cupen med flaggan i topp
NA: ÖSK Söder ute ur svenska cupen
Värmlands Folkblad: Mallbacken vidare i cupen utan att glänsa
Nya Wermlandstidningen: Enkel resa för Mallbacken

Matchfakta:
05. 0-1 Elin Nyman
24. 0-2 Lucy Graham
75. 0-3 Erica Eriksson

Laguppställning: Ida Lindell – Hannah Uhlan, Emelie Lundqvist (k), Lisa Lindahl, Elin Börjesson – Sophie Pettersson (62), Marie Ståhlberg, Klara Thorsén (83), Anna Meijer (ht) – Sabina Håkansson, Emma Tivemo
Ersättare: Stina Koskilamp (mv>, Agnes Andersson (ht), Olivia Puhls (62), Linnéa Wetterberg (83), Bianca Sjöberg, Lova Händel och Amanda Nordenby

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.