Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2015: Hasler lånas in och ut

VLT skriver att ÖSK kommer att låna in den 18-åriga talangen David Hasler från västeråsklubben Syrianska IF Kerburan. Tanken verkar vara att Hasler skall testas av ÖSK och bland annat deltaga i U21-matcher. Dessutom skall han finnas tillgänglig för sin moderklubb via vad jag brukar kalla ett ”listlån”.

Hasler, som flyttar till Örebro för att börja studera vid Universitetet, är en spelare som ÖSK faktiskt haft ögonen på ett tag. Förra året deltog han i U21-matchen mot BP, som även fungerade som testmatch för ett knippe spelare.

ÖSKs nyförvärv är född 1996 (alltså 19 år i år) och tillhör den grupp av spelare som brukar kallas till SvFF:s breddelitläger. Att komma in som 19-åring under sommaren är inte någon idealisk situation för en spelare. Redan nästa år faller han för juniorfotbollens åldersstreck och kommer alltså bara att kunna spela U21-matcher för ÖSK om han inte kan utmana om en allsvensk plats. För att ÖSK skall behålla honom krävs det nog att man ser honom som en potentiell allsvensk spelare. Att ge honom chansen med det här upplägget är dock inte fel.

VLT: Syrianskatalangen till allsvenskan
Eyravallen: U21: Seger mot BP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.