Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Göteborg lånar Riski

IFK Göteborg hoppas på Riku Riski som Lasse Vibes efterträdare.

IFK Göteborg hoppas på Riku Riski som Lasse Vibes efterträdare.

IFK Göteborg har skaffat sig en efterträdare efter den flyktade målskytten Lasse Vibe. Det blev rätt överraskanade ÖSKs föredetting Riku Riski som efter tre och en halv säsong i Norge lämnar en regnig stad för en annan. Från Trondheim och Rosenborg till Göteborgs IFK med andra ord.

Riski lånades hösten 2011 in av ÖSK från polska Widzew Łódź där han inte platsade. Det fanns en köpoption med i låneavtalet – en köpoption som ÖSK aldrig utnyttjade. Kostnaden för att köpa loss honom från den polska klubben sägs ha varit en miljon euri. Ett belopp som ÖSK varken då eller nu kan lägga på en spelare. Så det blev ingen fortsättning för Riski i svartvitt utan han gick vidare till Hønefoss.

Där spelade han i två år och gjorde en hel del mål – 20 stycken på 55 matcher. År 2013 åkte Hønefoss ur Tippeligan men Riskis karriär i den norska högstaligan räddades av Rosenborg BK. Hos dem hade en hyfsad första säsong (29 matcher, 8 mål och 5 assist). Den andra säsongen har det gått sämre och han har inte längre varit en given startspelare. Vilket väl antagligen är anledningen till att Rosenborg gör sig av med honom.

Jag kommer ihåg Riski som en pigg och löpvillig minispelare (174 cm lång), som jag hoppades att ÖSK skulle behålla. Under sin korta tid i ÖSK spelade han sammanlagt sju allsvenska matcher, gjorde ett mål och stod för en assist.

Göteborgsposten: Gren om Riski: ”Kan användas på många sätt”
IFK Göteborg: Riski – ny anfallare i IFK Göteborg
Rosenborg: Riku Riski lånes ut til svenske IFK Göteborg.

Riku Riski (Foto: Rosenborg BK).

Riku Riski (Foto: Rosenborg BK).

2 kommentarer – kommentera

Kurt Olsson

Kommer ihåg att bloggen beklämt utropade ”HUR DÅLIG ÄR EGENTLIGEN ALLSVENSKAN!?” efter att Riski gjorde mål i sin ÖSK-debut.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.