Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup Dag 5: Kryss mot Assyriska

ÖSK och Assyriska spelade oavgjort i lördagens placeringsmatch. Straffar fick tillgripas för att skilja lagen och och i den tävlingsformen var Assyriska något bättre. De slog in alla sina fem straffar medan ÖSK fick se en av sina räddad.

Assyriska tog ledningen redan i den femte minuten och det tog ett tag innan ÖSK kunde få grepp om dem. Mot slutet av halvleken hade ÖSK ett bra grepp om händelserna och var nära att utjämna flera gånger om. David Sandberg nickade en hörna i mål, men målet blev bortfömt av oklar anledningen. Elliot Andersson hade ett skott i stolpen innan Gustaf Strid tog saken i egna händer och kvitterade efter en raid på egen hand från mittlinjen.

I andra halvlek var det två trötta lag som jagade ett ledningsmål. Fem matcher på sex dagar sliter hårt på spelarmaterialet och ÖSK hade dessutom förre spelare till sitt förfogande än tidigare under veckan. Mest saknades nog Odilon Sangwa, lagets främste målskytt. Men de som fanns på plats gjorde en bra insats och med lite tur (eller lite mer skicklighet) hade det blivit ett avgörande mål.

Lagets hemsida: Matchrapport

Cupens A-final vanns av Hammarby som besegrade Angered FC med 2-1.


ÖSK-profiler under veckan.

Lucas Parkedal: Kraftfull och löpstark ytterback med god utvecklingspotential.

Lucas Parkedal: Kraftfull och löpstark ytterback med god utvecklingspotential.


Gustaf Strid: Atomkraftverk på mittfältet.

Gustaf Strid: Atomkraftverk på mittfältet.


Malcolm Stolt: "Ettermyra" på mitten med bra fötter och speluppfattning.

Malcolm Stolt: ”Ettermyra” på mitten med bra fötter och speluppfattning.


Odilon Sangwa: Målfarlig anfallare.

Odilon Sangwa: Målfarlig anfallare.

Klicka på bilderna för bättre upplösning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.