Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup Dag 3: AIK för svåra

Att matchen i den tredje omgången skull bli en tuff match för ÖSK var det ingen som tvivlade på i förväg. Så blev det också och när de 80 minuterna var spelade stod det 4-1 till solnaitena. En rättvis seger, kanske något mål för stor men här handlade det ju om ett av Sveriges allra bästa lag i åldersklassen.

Jag tycker att ÖSK, trots resultatet, stod upp rätt bra spelmässigt. AIKs två mål i första halvlek tillkom efter situationer i ÖSKs straffområde, där motståndarna fyllde på med mycket folk och fick lite för mycket tid och plats. I andra halvlek öppnade en smart bakåtnick efter en frispark för ett mål vid bortre medan det fjärde kom på en straff. ÖSKs mål gjordes i andra halvlek vid ställningen 3-0. Odilon Sangwas fina passning friställde Edvin Cimirotic som kom ensam mot målvakten och placerade bollen högt och otagbart.

ÖSK startade matchen i princip med samma spelare som började igår. Mohamud Hussen saknades av någon anledning, men Jacob Nilsson som avslutade matchen mot Halmstad vid sidan av och med ett stort bandage om knäet var tillbaka i målet fast utan bandage. Bra prestationer idag av framför allt startelvans mittfältstrio Gustaf Strid, Malcolm Stolt och Edvin Cimirotic. Backlinjen skötte sig också (relativt) bra, men hade problem när AIK fyllde på med spelare inne i den egna boxen. Anfallsmässigt handlade det mest om försök till snabba motattacker, som dock mestadels strandade på AIKs följsamma försvarare.

Med två minuter kvar att spela fick Johannes Hjulström lov att bytas ut efter att ha fått en smäll vid en sammanstötning.

Matchfakta:
?. 0-1
34. 0-2 (dribblingsraid i ÖSKs straffområde)
53. 0-3 (bakåtnickspassning efter frispark)
63. 1-3 Edvin Cimirotic (Odilon Sangwa)
66. 1-4 (straff)

Laguppställning (2*40): Jacob Nilsson – Lucas Parkedal (k), Helmer Andersson, David Sandberg, Joel Nilsson – Gustaf Strid (49), Malcolm Stolt (ut 59, in 78), Edvin Cimirotic – Omran (?) Nassri (51), Gabriel Nyström (60), Odilon Sangwa
Inbytta ersättare: Johannes Hjulström (49), Sixten Lindqvist (51), Ilar Sultyyarev (59), Elliot Andersson (60)

Cupen tar nu ledigt under torsdagen. På fredag och lördag spelas placeringsmatcherna där ÖSK i slutspel C skall göra upp med Falkenberg, Sirius och Assyriska om placeringarna 9-12. Fredagsmatchen spelas mot Falkenberg och resultatet i den matchen avgör vilket lag som blir den sista motståndaren i cupen. Om laget kan fortsätta att hålla samma klass som i gruppspelets två avslutande matcher kan man nog sikta på niondeplatsen.

A-slutspelet kommer att avgöras mellan Helsingborg, Djurgården, Hammarby och Angered.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.