Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup: Vinst Dag 2

Efter måndagens stora förlust mot Helsingborg var det ett pånyttfött ÖSK som dagen efter visade helt andra takter. Med ett bättre balanserat lag tog hemmalaget hand om initiativet och kunde gå till en halvtidsledning med 3-0. Andra halvlek kom sedan att präglas av en hel del spelarbyten och ÖSKs dominans var inte lika påtaglig. Cupen är en tuff utmaning med fem fulltidsmatcher på sex dagar och det gäller att ta vara på alla möjligheter att avlasta spelarna.

Jasmin Benca, som var dagens coach, kunde glädja sig över bra prestationer från alla lagdelar. Anfallstrion med Gabriel Nyström centralt mellan Odilon Sangwa och Mohamud ”Momme” Hussen var ett ständigt hot mot Halmstad vars högt stående backlinje gav lite väl stort utrymme åt snabbe Odilon och hans anfallskolleger. Mittfältet klarade av pressen på motståndarna bra och backkvartetten tog hand om det mesta av det som slank igenom.

Andra halvlek blev sedan kanske lite väl rörig när ÖSK verkade gå in för att spela på resultatet och låta så många som möjligt få speltid. Med 10 minuter kvar tvingades dagens målvakt Jacob Nilsson av planen efter att ha fått en smäll mot ena knät i en tilltrasslad situation.

Målen:
15. 1-0 En av Halmstads försvarare har fullt upp med att hindra Gabriel Nyström från att få tag på bollen. Han ser inte Odilon som kommer i en djupledslöpning och får med sig bollen från i princip halva plan. Odilon kan avancera mot mål och placera bollen brevid målvakten.

21. En bra kanske matchavgörande räddning av Jacob Nilsson, när matchen fortfarande står och väger. Han motar ett hårt skott ur en 45-gradig vinkel ut till hörna. Ett mål där hade nog lyft Halmstad en hel del.

29. 2-0 Odilon frispelar Gabriel Nyström som ligger och lurar i backlinjen – den här gången på rätt sida offside-gränsen. Gabriel kommer fri och skjuter ett hårt skott som Halmstads för övrigt duktiga målvakt är chanslös på.

31. 3-0. Momme passar till Odilon som lurar två försvarare och skaffar sig skottläge.

56. 4-0 Vänsterbacken Joel Nilsson är nere vid motståndarnas kortlinje och ”härjar”. Han får in bollen till Odilon vars direktskott resulterar.

72. 4-1 Halmstad kan göra ett tröstmål på en målvaktsretur.

Laguppställning (2*40): Jacob Nilsson (70) – Lucas Parkedal (k), Helmer Andersson, David Sandberg, Joel Nilsson – Gustaf Strid (ut ht, in 73), Malcolm Stolt (73), Edvin Cimirotic (ut ht, in 43, ut 63) – Mohamud Hussen (43), Gabriel Nyström (47), Odilon Sangwa (57).
Inbytta ersättare: Nihad Muhammed (ht), Johannes Hjulström (ht), Omran Nassri (47), Elliot Andersson (57), Ilar Sultyyarev (63), Martin Andersson (70)

I gruppens andra match spelade Helsingborg och AIK oavgjort. Gruppen kommer därför av allt att döma att avgöras på målskillnaden. ÖSK får nog räkna med att prioritera försvarsspelet då de möter AIK i morgon kl. 16:00.

Lagets hemsida: Matchreferat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.