Elite Hotel Cup: Förlust i första matchen

Det gick som förväntat när ÖSK mötte Helsingborg i sin första gruppspelsmatch. Skåningarna vann rättvist med 7-1 efter 5-0 i halvtid. Lite stora siffror, vilket i alla fall delvis beror på att ÖSK har målvaktsproblem i den här åldersgruppen. Martin Andersson, som stod idag gjorde några bra räddningar, men lämnade också returer som motståndarna kunde hugga på. Nu gjorde det i och för sig inte så mycket i den här matchen. HIF hade nog vunnit ändå, även om ÖSK haft en väldigt bra målvakt.

ÖSK startade väl inte heller med en optimal laguppställning. Det blev betydligt bättre i andra halvlek då Gustav Strid och Malcolm Stolt gav spelet på mittfältet mer energi (Stolt) och tyngd (Strid). Även i halvtid inbytte Gabriel Nyström som central anfallare gav mer tyngd i anfallsspelet vilket saknades under den första halvleken. Odilon Sangwa som startade centralt i första halvlek trivs bättre på kanten så länge han får bollar bakom backlinjen att jobba på. Bra i ÖSK förutom Stolt och Strid tyckte jag Joel Nilsson på vänsterbacken var. Det var inte många gånger någon kom förbi på den kanten och han bidrog även till det offensiva spelet (i den mån det fanns något sådant).