Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Elite Hotel Cup 2015: Dag 1

Idag börjar årets Elite Hotel Cup att spelas. En cupturnering där de flesta av Sveriges bästa lag i 15-årsklassen deltar. ÖSK Ungdom, som arrangerade förening finns givetvis med bland de 16 lag som deltar.

ÖSK har i år lottats in i en i alla fall på papperet väldigt tuff grupp. Lagen från Helsingborg och AIK har nästan alltid gått till A-slutspelet där de fyra gruppsegrarna gör upp om slutsegern i turneringen. Helsingborg vann turneringen både 2014 och 2012 och AIK segrade år 2013. Nu kan ju visserligen spelstyrkan variera en hel del från år till år, men de bästa klubbarna brukar få fram väldigt starka ungdomslag redan i 15-årsklassen. Halmstads lag brukar precis som ÖSK vara lite ojämna och skulle möjligen kunna vara ett lag som ÖSK kan slå.

ÖSKs lag i 00-klassen får väl sägas fortfarande vara under utveckling. Jämfört med förra året har laget gjort stora framsteg. Dels har tränarna med Magnus Samuelsson som ansvarig gjort ett bra jobb. Dels har det kommit till en del nya spelare från andra klubbar som höjt spelstyrkan. I cupen kommer laget dessutom att kunna dra nytta av några spelare som tillhör ÖSK Ungdoms U16- resp. U14-trupper. Hur långt det räcker återstår att se.

ÖSK-lagen har under de senaste åren blandat och gett resultatmässigt i cupen. År 2011 och 2013 gick laget till A-slutspelet och slutade båda gångerna som trea. År 2012 blev man åtta och förra året belades fjortondeplatsen.

Bland årets deltagande lag saknar Bloggen BK Forward som har ett riktigt starkt lag i åldergruppen och vars spelare utgjorde grundstommen i ÖLFFs framgångsrika lag på Elitlägret i Halmstad. Oklart om deras frånvaro beror på att de inte kunde, ville eller ens var inbjudna.

ÖSKs första match spelas tidig eftermiddag mot Helsingborgs IF på Rosta Gärde Plan D med avspark kl. 13:30.

Länk till cupens websida.

1 kommentar – kommentera

Staffan

BK Forward fick inte vara med. Detta trots att man anmält sig och även hört sig av till arrangören flera gånger..
Sen undrar hela länet varför ÖSK och BKF inte samarbetar bättre..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.