Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U15: Elite Hotel Cup

Nyförvärvet Muhammed Nihad inledde sin ÖSK-karriär på bästa sätt genom att göra 2 mål på Skiljebo.

Nyförvärvet Muhammed Nihad från Hällefors inledde sin ÖSK-karriär på bästa sätt genom att göra 2 mål mot Skiljebo.

Nästa vecka avgörs årets upplaga av Elite Hotel Cup. ÖSK Ungdoms inbjudningsturnering har som vanligt lyckats locka de flesta av Sveriges bästa klubblag i 15-årsklassen. Dessutom med norskt deltagande i form av Tromsö IL. I cupen deltar 16 lag som spelar sina gruppspelsmatcher måndag – onsdag. Torsdag är vilodag och fredag – lördag avgörs de slutliga placeringarna i A, B, C och D-slutspelen. Alla lag spelar 5 matcher med en matchtid på 2*40 minuter. Ett minst sagt tufft spelschema med 5 fulltidsmatcher på 6 dagar.

I år var det meningen att hela tävlingen skulle avgöras kring Ekäng med spel på GPP IP och ÖSK Ungdoms konstgräs. Tyvärr har det visat sig att planerna på GPP IP inte är tillräckligt bra så matcherna kommer i stället att avgöras på Rosta Gärde.

ÖSK Ungdoms lag generalrepeterade igår på Ekäng i en match mot Skiljebo SK (som också deltar i cupen). Efter en svängig match, som väl inte utmärktes av ett starkt försvarsspel, från någondera laget stod ÖSK till slut som segrare med 6-3.

Lagets hemsida: Matchrapport

Laget, med Magnus Samuelsson som ansvarig ledare, har utvecklats mycket sedan förra året och spelar i sina bästa stunder (men inte alltid) riktigt bra fotboll. Inför cupen förstärker man dessutom truppen med några spelare som spelmässigt tillhört ÖSK P16 U-truppen samt med några spelare från den framgångsrika U14-truppen.

Tyvärr har väl ÖSK lottats in i vad som nog får anses vara Dödens Grupp i den här cupen. Motståndet kommer från AIK, Halmstads BK och Helsingborgs IF – traditionellt mycket starka ungdomsföreingar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.